Flexchair ruitertraining effectief of niet?

Fexchair ruitertrainingFlexchair ruitertraining is een begrip, bestaande uit twee woorden, waar je misschien niet zo vaak iets van gehoord hebt. Flexchair ruitertraining is simpelweg een training die door ruiters goed gekeurd is en als effectief bewezen is. De reden hiervan is dat ze de effectiviteit hiervan positief stellen. Binnen de paardensport heeft de flexchair ruitertraining is dus aantoonbaar effectief. De training zorgt voor meer controle over je lichaam en de zitting op het paard. Zo kan je als ruiter optimaal de positie en controle op het paard evenaren zonder daadwerkelijk op het paard te zitten. Verder kan de training worden uitgevoerd op een andere plek dan de manege. Maar hoe gaat de training in zijn werk?

Flexchair ruitertraining werkt, de naam zegt het al, met voornamelijk een stoel en desbetreffende bewegingen. Een ander aspect aan de flexchair ruitertraining is dat deze de kans op diverse blessures verminderd. De reden hiervan is de training van desbetreffende spieren. De voornaamste verbetering die de training heeft is de rompverbetering en de stabiliteit van de romp die wordt gecreƫerd. Deze stabiliteit, dat ook wel bekend staat als core stability, is zeer belangrijk voor en tijdens het paardrijden. Bij de training werk je verder ook aan bewustwording van diverse signalen, bewegingen in het zadel en andere kleine aspecten van het paardrijden.

Voorkom blessures

Bij flexchair ruitertraining is het van belang dat de rompstabiliteit goed blijft. Als dit het geval is dan is de kans op blessures een stuk kleiner. Bij deze blessures gaat het vooral om rug, heup of klachten omtrent de bekken. Het is dus daadwerkelijk effectief voor het terugdringen van de kans op blessures tijdens het paardrijden. Naast de verkleining van de blessures wordt er ook verschillende manieren van trainen getraind. De trainingen bieden ondersteuning tijdens het paardrijden en is voornamelijk effectief tijdens het paardrijden. De zitting op het zadel wordt namelijk verbeterd en er wordt voornamelijk, na een flexchair ruitertraining of meerdere flexchair ruitertrainingen, beter resultaat geboekt als het gaat om stabiliteit op het paard.

Of jij, als ruiter van een paard, gebruikt maakt of actief uitoefent van een training zoals deze is een persoonlijke keuze. Door het bewezen effectiviteit kunnen er verschillende soorten voordelen optreden bij verschillende soorten manieren van paardrijden. Het is bewezen effectieve training en vereist niet extreem veel moeite. Bij een overweging is de tip die er dan van toepassing is dat er wat research gedaan moet worden op internet zodat voor jou de opties duidelijk worden.

Meer te weten komen over Flexchair ruitertraining? Klik dan hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *