Haptonomie voor het menselijk gevoel

Haptonomie staat vooral bekend om de wetenschap dat het zich bezighoudt met voelen, aanraken, het directe lichamelijke contact en de ontwikkeling van het menselijke gevoelsleven. Ook houdt het zich vooral bezig met de ontwikkeling van de tastzin, de bewegingen, gebaren en houdingen. Voor zoiets kan je heel wat therapie├źn volgen en leer je er ook meteen alles over wat je moet weten. Er zijn behoorlijk wat mensen in Nederland die er een deel van uitmaken en het als goed beschrijven. Het kan goed zijn dat je lichaam wat blokkades bevat en je wil dat ze weer vrij zijn. Met behulp van haptotherapie kan je ervoor zorgen dat de blokkades verdwijnen en jij je weer beter voelt in je eigen lichaam. Je kan dan ook weer in contact komen met de gevoelens die in je lichaam opgeslagen zijn en die je er niet meer uit krijgt.

 

Wat voor een manier is het?

Het heeft meer te maken met de balans tussen het denken, voelen en doen. De therapie is meer een manier van het begeleiden bij bepaalde klachten die dan ook te maken hebben met de balans. Als het denken, voelen en doen beter op elkaar aansluiten, voelt het lichaam zich ook weer op zijn best en kan je weer voluit genieten van de balans die je hebt bereikt. Als haptonoom krijg je meer de gevoelsbeleving en weet je ook meteen de gevoelsmatige betekenis van voelen en aanraken. Dat gebeurt dan door mensen en tussen mensen. Het is ook vooral hoe je omgaat met jezelf en de andere mensen om je heen. Het is ook wie je bent als je in contact staat met andere mensen. De nadruk ligt dan ook bij jezelf en de anderen. Je ontwikkelt je als haptonoom verder en je leert om te gaan met de klachten die je hebt.

Haptotherapie

 

Het bewust zijn van een haptonoom

Tijdens zo een therapie is het ook de bedoeling dat je meer zelfbesef krijgt en je bewust wordt van heel wat processen. Je persoonlijke ontwikkeling hoort daarbij ook vooruit te gaan zodat je meteen openstaat voor nieuwe belevingen. Het helpt dan ook bij het verhelderen van de communicatie, de samenwerkingsvormen met andere personen om je heen en samenlevingsvormen met andere personen om je heen. Er worden bij een heleboel mensen goede resultaten behaalt en dat gebeurt meestal op verschillende terreinen. Het is dan ook zinvol bij overspannenheid, stress, chronische pijn, depressies en nog veel meer dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *