Heb jij een hoogbegaafd kind? Doe de test

Een persoon dat hoogbegaafd is, heeft aanleg om tot uitzonderlijke prestaties te komen. 2,5 procent van de bevolking heeft een IQ hoger dan 130, wat betekent dat zij hoogbegaafd zijn. Bij deze personen merk je niet alleen dat ze hoogbegaafd zijn qua intelligentie, maar ook qua gedrag. Ben jij benieuwd wat dit gedrag nou precies inhoudt? Lees dan snel verder.

Het IQ

Ben jij bekend met de term ‘IQ’? Voluit betekent dit intelligentie Quotiënt. Het IQ is de maat voor hoe intelligent je bent, dat uitgedrukt wordt in een getal. Op deze manier wordt het beter begrepen. Het IQ kan je ook berekenen door middel van een intelligentietest te nemen. De meeste mensen hebben een IQ rond de 100. Wanneer je hoogbegaafd bent weten we al, maar wanneer ben je zwakbegaafd? Bij een IQ tussen de 70 en 85 mag je jezelf zwakbegaafd noemen. 

Hoogbegaafd kind

Gedrag hoogbegaafd

Zoals al eerder vermeld merk je niet alleen dat iemand hoogbegaafd is door de intelligentie, maar ook door het gedrag. Er wordt geloofd dat hoogbegaafde mensen een flinke dosis humor bevatten. De meeste cabaretiers hebben een gemiddeld IQ van 125 tot 140. Je zou niet denken dat dit een directe link is, maar dat is het wel. Het betekent dat de verbale vaardigheden van deze personen hoger liggen, wat een teken is van hoogbegaafdheid. Dit geldt overigens alleen voor volwassenen. Bij kinderen ziet het er anders uit.

Hoogbegaafd kind

Bij kinderen kan je vaak merken dat ze hoogbegaafd zijn door de creativiteit en doorzettingsvermogen. Voor elk kind heeft de sociale omgeving een grote invloed op de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen. Dit kan positief uitpakken, maar ook negatief. Waar kinderen het meest leren zijn op school, van leeftijdsgenoten en van jou als ouder. Bij een hoogbegaafd kind is het leervermogen en het gedrag te onderscheiden. De kenmerken zijn als volgt: snel van begrip, taalvaardig, goed geheugen etc. Er zijn natuurlijk nog heel veel kenmerken, die allemaal te vinden zijn op het internet.

IQ test kind

De IQ test kind is volkomen betrouwbaar en geeft je een duidelijk overzicht over het IQ van jouw kind. Doet jouw kind al jaren uitzonderlijke dingen? Dan is dit jouw kans. Jou zou contact op kunnen nemen met een organisatie voor IQ test kind. Maar er zijn ook voldoende gratis tests op het internet. Wanneer je twijfelt kan je altijd nog een officiële IQ test kind doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *