Psychodynamische therapie effectiever dan gedacht

Misschien weet je nog niet precies wat een psychodynamische therapie is en wat dit precies inhoudt, dat is geen probleem aangezien je hierover alles gaat lezen wat nodig is. Psychodynamische therapie is eigenlijk een psychotherapie dat helpt bij het opnieuw inzicht krijgen in jezelf. Bij deze vorm van therapie worden gedachten en specifieke gevoelens omhoog gebracht.

Bij deze vorm van therapie worden dus verschillende gedachtes en gevoelens geprobeerd omhoog te halen. Hierbij kun je denken aan het omhoog laten komen van verschillende jeugdherinneringen, deze kun je bijvoorbeeld niet helemaal omhoog halen uit jezelf maar kunnen wel enorm handig zijn in het dagelijks leven. Deze herinneringen kunnen je bijvoorbeeld belemmeren of juist verder helpen in een dag of langere periode. Psychodynamische therapie is niet zo intensief en is vaak bewezen effectief.

 

Burn-out verhelpen door middel van psychodynamische therapie

We kammen allemaal wel eens met een burn-out of een periode waarin het simpelweg even een stukje minder gaat in het dagelijks leven. Di is periode waarin het fysiek en mentaal minder gaat en waarin dit in de weg van iemand en het dagelijks leven staat. Verder kunnen er ook andere tegenslagen zijn waardoor er minder gedaan kan worden. Een aandoening wat tussen iets in staat is vervelend maar vaak te verhelpen. De therapie kan helpen bij bijvoorbeeld een aandoening of stoornis of andere tegenslag, dit komt doordat de therapie gericht is op eigen mens en geest. De therapie is dus gericht op de eigen gedacht en het eigen lichaam, dit zorgt voor een fijn gevoel dat vaak voor het gewenste eindresultaat zorgt. Verder zorgt de therapie ervoor dat het onderbewuste zichtbaar gemaakt kan worden en je meer inzicht krijgt in psychische problemen en deze vervolgens leert verwerken of leert mee om te gaan. Deze therapie kan dus helpen bij het verhelpen van verschillende problemen.

 

Is psychodynamische therapie geschikt voor jou(w probleem)?

Of deze therapie geschikt is voor het verhelpen van jouw problemen is eigen een persoonlijke kwestie, de therapie kan helpen bij verschillende dingen. Het is bijvoorbeeld geschikt voor het verhelpen of verminderen van psychische problemen. Verder kan het ook helpen bij een stoornis dat geconstateerd is bij personen. Bij erge stoornissen kan de therapie echter niet altijd werkzaam zijn. Het is dus geheel een eigen beslissing, laat deze beslissing afhangen van het volume en gewicht van het desbetreffende probleem, dit zorgt voor een verkleining van de kans op het niet nodig hebben van de therapie.

Voor meer informatie, bezoek hier onze website

Psychodynamische therapie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *