Rebalancing

      Geen reacties op Rebalancing

Rebalancing Body&Mind

Rebalancing is een combinatie van oosterse meditatie en westerse lichaamswerken en heeft als doel om je meer zelfinzicht te bieden. Het leert je te ontspannen van de kramp waarin zowel lichaam en geest in de loop der jaren terecht zijn gekomen. Door weer te ontspannen ervaar je ook weer een gevoel van welzijn, verandert je perceptie en bovendien dit bied je vaak nieuwe inzichten.

 

Van een staat van denken naar bewust voelen

Je kunt rebalancing ook anders omschrijven en zeggen dat het helpt om van een staat van denken naar een staat van bewust voelen te gaan en van voelen vervolgens naar een staat van zijn. Rebalancing helpt je bewust in je lichaam aanwezig te zijn en ons denken als niets meer dan een ondersteunend instrument te beschouwen. Op die manier wordt alles wat je in je lichaam ervaart een opening richting je innerlijke wereld, naar vrijheid en zelfinzicht. Rebalancing heeft dus zowel invloed op zowel de fysieke spanning en de geestelijke spanning die we voelen.

 

Mensen voelen zich vaak in het geheel niet vrij

Het is een gegeven dat ervaringen die we (onbewust) ontkennen of ervaringen waar we waarde aan hechten voor verstarring in de vorm van meer gespannen spieren en weefsels zorgen. Het identificeren met dergelijke ervaringen raakt verweven door het lichaam en is de fysieke basis en uiting van onze persoonlijkheid en ons ego. In fysiek opzicht komt dit door spanningen en het aannemen van een onnatuurlijke houding aan de oppervlakte. Vanuit geestelijk perspectief mondt dit vaak uit in een behoorlijk eenzijdige mentale benadering om het simpele feit dat we bepaalde zaken niet kunnen en ook niet willen voelen. Daarmee wordt onze lichamelijke en geestelijke houding beperkt door het verleden en voelen we ons dus in het geheel niet vrij.

Osho: ‘het lichaam is de tempel van het ziel’

Grondlegger van rebalancing is spiritueel meester Osho die herkende dat het lichaam de tempel is van de ziel. Osho verzamelde in die wetenschap lichaamswerkers en therapeuten om zich heen met specifieke expertises als Rolfing, Alexandertechniek, Craniosacraal-therapie en bio-energetica. Uit de meditatieve benadering van Osho gecombineerd met de westerse vormen van lichaamswerk is rebalancing ontstaan, iets waar al heel veel mensen baat bij hebben gehad en nog steeds hebben. Ook in Nederland is rebalancing ondertussen niet meer weg te denken. Zo vierde de Nederlandse Rebalancing opleiding (de Rebalancing School voor Lichaamswerk en Bewustzijn) dit jaar al haar dertigste verjaardag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *