Rouwbegeleiding

      Geen reacties op Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

Het verliezen van een dierbare is iets wat niemand wil meemaken. Het verliezen van een dierbare heeft helaas veel negatieve effecten op mensen. Het is iets wat moeilijk te verwerken is. Sommige mensen zitten na het overlijden van een dierbare er helemaal doorheen en weten er niet meer bovenop te komen. Ze zitten vast in eeuwige rouw. Hoe langer dat doorgaat hoe meer het ze naar beneden zal trekken. Het zal hele negatieve gevolgen hebben voor de persoon in kwestie maar ook voor de naasten. Er is gelukkig wel een degelijke oplossing voor mensen die er helemaal doorheen zitten. Rouwbegeleiding. Wat houdt rouwbegeleiding precies in? Wie zijn de mensen die je daarbij helpen? Kom je ooit nog erbovenop? Het zijn vragen waar mensen aan denken. Dit artikel zal je helpen te begrijpen wat de voordelen zijn van rouwbegeleiding en wat het allemaal precies inhoudt. Dit artikel is in principe voor iedereen die door een wat moeilijkere periode van hun leven gaat. Maar, dat zou de hoop niet mogen afnemen.

 

Wat is rouwbegeleiding?

Rouwbegeleiding is het proces waar iemand die door al het rouwen het daglicht niet meer kan wordt geholpen om het verlies te verwerken. Van vrijwilligers tot speciaal getrainde mensen staan klaar voor mensen die behoefte hebben aan iemand die ze helpt met het verwerk van hun verlies. Het kan ook zijn dat mensen in korte tijd meerdere dierbaren zijn verloren en helemaal van streek zijn. Het is normaal dat in de eerste 3 tot 4 maanden na het overlijden je leven chaotisch zal zijn. Na die tijd is het verstandig om rouwbegeleiding in te schakelen als je merkt dat je er gewoon niet uit kan komen. Wanneer je merkt dat je s nachts geen oog sluit, dat je je afvraagt hoe je verder moet leven. Dat je niet normaal meer kan functioneren in het dagelijks leven.

 

Wie helpen je bij het rouwen?

Er zijn speciaal getrainde mensen die ervoor zorgen dat het rouwproces makkelijker wordt. Het zal geen makkelijke klus zijn. De pijn zal voor lange tijd blijven maar dat betekent niet dat de pijn wel verlicht kan worden. Ze kunnen helpen met de mentale verwerking van de pijn. Ze dienen als luisterend oor, een schouder om op te huilen, een persoon die je vertelt hoe je je kin in de lucht moet steken en je vertelt dat je het kan, dat je er overheen komt. Dat is toch fijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *