Tips voor financiële fitheid

      Geen reacties op  Tips voor financiële fitheid

Zaken die gaan over geld zullen altijd een belangrijk gedeelte van ons leven zijn. Pas als alle financiën op orde zijn kan het op diverse manieren bijdragen aan je persoonlijke geluk. Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de financiële fitheid van de Nederlander. Hieruit is gebleken dat de gemiddelde Nederlander niet financieel fit is. Mocht je financiële fitheid niet goed zijn, oftewel als je geldzaken niet goed op orde zijn, dan kan dit tot grootste gevolgen leiden. De gevolgen zijn uiteraard altijd negatief. Om dit te voorkomen is het zeer belangrijk voor de inwoners van Nederland om aan financiële fitheid te werken. In dit artikel gaan we het hebben over vijf verschillende stappen die je kunt volgen om financieel fitter) te worden. 

 

Diverse stappen voor financiële fitheid

De eerste stap

De eerste stap is het zorgen voor inzicht in financiën. Je zult moeten begrijpen en goed kunnen zien hoe je ervoor staat. Wat is de verhouding van je inkomsten, je bezittingen, en schulden en daarnaast natuurlijk hoe staat het ervoor met je uitgaven?

Stap twee

Deze stap gaat over het behouden van je inkomen. Je inkomenspositie moet uiteraard ten alle kosten beschermd worden. Hoe ga je reageren op veranderingen buiten jouw macht die je niet aan hebt zien komen? Hoe ga je het opvangen? 

De derde stap

Besparen om je financiële fitheid te verbeteren. Als je meer geld wilt overhouden om leuke dingen van te doen of omdat je wilt sparen voor een bepaald groter doel, dan kun je gaan beginnen met besparen op bepaalde kosten. 

De vierde stap

Effectief sparen zal alleen goed werken als je een bepaald doel hebt. Waar wil je voor sparen? Als je een doel voor ogen hebt, dan heb je iets om naartoe te werken. Dan is datgeen jouw motivatie. 

Stap vijf

Denk na over je financiële fitheid in de toekomst. Veel mensen beginnen pas op latere leeftijd te denken aan hun pensioen. Vaak is het op dit moment in je leven al te laat. Begin dus op tijd met rekening te houden met je pensioen.

 

De Nederlandse inwoners, hoe wordt ermee omgegaan?

Ieder van de bovenstaande stappen kan uiteraard beïnvloed worden door diverse factoren. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de arbeidssituatie in ons land. Daarnaast zou de gezinssituatie ook een invloed kunnen hebben op deze stappen. Jouw financiële fitheid hangt af van hoe je omgaat met onverwachte veranderingen. Wil je stabiliteit? Denk dan vooruit!

Financiele fitheid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *