Wat zijn de voordelen van Meditatie?

      Geen reacties op Wat zijn de voordelen van Meditatie?

Je hoort het steeds vaker, mensen besluit om deel te nemen aan meditatie, maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen als je besluit om mee te doen aan dergelijke sessies. Om hier een goed beeld van te schetsen zullen we hieronder kort stilstaan bij een aantal voordelen die gepaard gaan bij mediteren. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Het zorgt dat je geen depressie krijgt

Wat je vaak hoort is dat meditatie ervoor zorgt dat je geen depressie krijgt en dat wordt tevens ook als grootste voordeel gezien. Depressie is namelijk een punt in het hoofd dat ervoor zorgt dat je met bepaalde gedachten in het hoofd blijft zitten. Hierbij denken ze veel na over wat er gaat gebeuren en wat er komen gaat. Dat is natuurlijk niet fijn en om deze reden kun je met behulp van meditatie ervoor zorgen dat je meer op het moment gaat leven. Hierdoor zal je automatisch minder nadenken over de toekomst en zal je meer het huidige leven bewonderen en dat zorgt ervoor dat je minder snel een depressie krijgt.

Meditatie zorgt voor een betere concentratie

Diverse onderzoeken en studies waaronder die van het Harvard Universiteit hebben aangetoond dat door het deelnemen aan meditatie de Alpha golven in de hersenen zullen toenemen. Alpha is eigenlijk het gedeelte dat ervoor zorgt dat je beter kunt leren en dat je een stuk creatiever bent. Daarnaast zorgen de Alpha golven er ook voor dat de afleiding uit de hersenen gefilterd kan worden. Dit heeft dus als resultaat dat je uiteindelijk een betere concentratie zult krijgen en dat de focus ook een stuk beter wordt.

Je wordt een stuk gelukkiger

Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die deelnemen aan meditatie lessen een stuk gezonder en gelukkiger zijn. Dat is natuurlijk erg fijn, want hierdoor weet je zeker dat je meedoet voor een bepaald doel. Het is namelijk erg rustgevend en daarnaast is het natuurlijk fijn als je gelukkiger in het leven staat. Dit staat dan tevens centraal met minder depressie gevoeligheid. Kortom, wil jij gelukkig zijn en wil je een depressie onderdrukken? Dan is het zeker aan te raden om eens in gesprek te gaan met een specialist op het gebied van meditatie. Daarnaast kun je ook altijd aan ons vragen voor meer informatie, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes!

Meer informatie over mediteren lees je hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *